welkom bij

Autisme Digitaal

ProjectenScreenshot website autismevriendelijk nederland

Autismevriendelijk Nederland

Nederland is autismevriendelijk als er bewust en actief rekening wordt gehouden met de bijzondere behoeften van autisten. Dit project wil laten zien dat dit ideaal niet onhaalbaar is, maar concreet te realiseren.

Op de website Autismevriendelijk Nederland zijn inmiddels 215 artikelen te vinden over autisme bij volwassenen: behandelingen, bijverschijnselen, praktische vragen, films en series, boeken, en theorie├źn. Daarnaast geeft de website voorbeelden van autismevriendelijke initiatieven en tips bij het opstarten van zo'n initiatief.

De website Autismevriendelijk Nederland voldoet aan de internationale HONcode, die staat voor betrouwbare informatie over gezondheid.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door het DELA goededoelenfonds en kreeg positieve aandacht in de media.

Projectleider: Arie Boven   |   Looptijd: september 2016 - september 2018

Website Factsheet.

Screenshot website autismevriendelijk nederland

Autisme Links

Op de website Autisme Links bouwen we aan een overzicht van alle links die relevant zijn voor Nederlands die geïnteresseerd zijn in autisme. Inmiddels bevat onze database 243 websites over autisme en 100 bronnen over autisme vanaf het jaar 2000,

Met het complexer worden van het internet hebben zoekmachines de functie van linkpagina's grotendeels overgenomen. Toch blijven dit soort pagina's van belang. Voor mensen met autisme kunnen ze minder overprikkelend zijn dan zoeken. En ze maken een andere manier van zoeken mogelijk : je komt ook links tegen waar je zelf niet direct aan gedacht had om op te zoeken.

Projectleider: Frederik Boven   |   Looptijd: juli 2017 - april 2018

Website Factsheet